Lotto is er voor de sport

Lotto staat bekend als het kansspel waar veel geld mee te winnen is. En dat klopt. Maar dat De Lotto 50 jaar geleden werd opgericht door sporters voor sporters, is minder bekend.

De Lotto werd in het leven geroepen om geld bijeen te brengen voor de Nederlandse sport. Sinds haar oprichting is dat in totaal al bijna 1,5 miljard euro en daarmee is De Lotto van groot belang voor de Nederlandse samenleving. Nadat het prijzengeld is uitgekeerd staat De Lotto haar volledige resultaat af aan 18 goede doelen en de sport. Bijna driekwart hiervan gaat naar NOC*NSF. Geld dat over alle aangesloten sportbonden in Nederland verdeeld wordt en waarmee sportend Nederland de mogelijkheid krijgt om onbezorgd te kunnen blijven sporten. En ook al is het misschien niet direct zichtbaar, dankzij de bijdrage van De Lotto krijgt de sport in Nederland structuur. Met competitie-indelingen bijvoorbeeld. Of bij het organiseren van toernooien en grote sportevenementen door sportbonden. Ook ondersteunt Lotto de bonden bijvoorbeeld financieel met het opleiden van scheidsrechters en de coaching en begeleiding van aanstormend talent.

Belangrijke zaken die een grote invloed hebben op de manier waarop we in Nederland plezier beleven aan sport. Van jong tot oud, van amateur tot prof, heel Nederland profiteert van Lotto’s bijdrage.

 

Zo maakt men dus kans om met Lotto veel geld te winnen, en wint de sport altijd.


Bekijk hier de video en ervaar wat Lotto betekent voor de sport.

Lotto, dat is Win Win!

 

Nadat het prijzengeld is uitgekeerd staat De Lotto haar volledige resultaat af aan 18 goede doelen en de sport. Bijna driekwart hiervan gaat naar NOC*NSF. 

 

De Lotto haalt € 43,5 miljoen op voor de sport


Dinsdag 15 maart 2016 - De Lotto heeft 43,5 miljoen euro voor NOC*NSF en haar aangesloten sportbonden opgehaald in 2015. Dat is ruim 800.000 euro meer dan vorig jaar (42,7 miljoen euro). Het positieve verschil is een gevolg van het vrijvallen van de continuïteitsreserve.

De Lotto draagt na aftrek van prijzengeld en kosten, 100% van haar resultaat af aan de Nederlandse samenleving. Ruim 70% is bestemd voor NOC*NSF, het overige deel, 16,5 miljoen euro over 2015, gaat naar 18 goede doelen op het gebied van cultuur, gezondheid en welzijn. De 76 sportbonden die aangesloten zijn bij NOC*NSF krijgen uit de afdracht aan NOC*NSF een bijdrage, een structurele bijdrage voor top- en breedtesport.

André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF: “Het was voor De Lotto geen gemakkelijk jaar. Wij waarderen het des te meer dat zij 2015 afsluiten met een positief perspectief op de toekomst."

De totale afdracht van De Lotto aan de Nederlandse samenleving in de afgelopen 55 jaar is daarmee uitgekomen op 2,1 miljard euro, waarvan de Nederlandse sport 1,5 miljard ontving. In deze periode heeft De Lotto daarnaast ook meer dan 600 miljoen euro afgedragen aan goede doelen organisaties op het gebied van cultuur, gezondheid en welzijn.

 

Content Server Image

Foto: Tycho's Eye

De symbolische cheque overhandiging van De Lotto aan NOC*NSF met op de foto het Nederlandse rolstoelbasketbalteam, André Bolhuis (voorzitter NOC*NSF) en Arno de Jong (marketingdirecteur De Lotto).

 

 

Wielershirt Nederlandse damesselectie

Lotto nieuwe shirtsponsor elite mannen en vrouwen wegwielrennen KNWU

Pieter van den Hoogenband reikt wielershirts uit aan Nederlandse damesselectie

Nieuwegein, 3 mei 2013 – Vanaf 1 mei is Lotto zichtbaar op het nationale tenue van de elite mannen en vrouwen wegwielrenners van de KNWU. De Nederlandse damesselectie, met o.a. Olympisch – en Wereldkampioen Marianne Vos, Nationaal kampioen Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk, Iris Slappendel en Anna van der Breggen werd vandaag vlak voor vertrek naar het trainingskamp in Italië door Pieter van den Hoogenband, Lotto ambassadeur, voorzien van het nieuwe nationale tenue.
Lees meer

Content Server Image

De Lotto draagt in 2013 ruim 43 miljoen euro af aan NOC*NSF

Het totale resultaat van De Lotto in 2013 was 59,6 miljoen euro, waarvan 43,2 miljoen euro is uitgekeerd aan NOC*NSF. De Lotto draagt na aftrek van prijzengeld en kosten, 100% van haar resultaat af aan de Nederlandse samenleving. Ruim 70% is bestemd voor NOC*NSF, het overige deel gaat naar 18 goede doelen op het gebied van cultuur, gezondheid en welzijn. De 76 sportbonden die aangesloten zijn bij NOC*NSF krijgen uit de afdracht aan NOC*NSF een bijdrage. Zo kan elke sportbond van groot tot klein al jaren rekenen op een structurele bijdrage van De Lotto. Bijdragen die van groot belang zijn voor de top- en breedtesport. Ook kleine en commercieel minder aantrekkelijke sporten en sporters worden hiermee ondersteund.

Al sinds 1974 gek op sport!

De stichting Nationale Sporttotalisator, later De Lotto is 50 jaar geleden opgericht door de sport om geld te genereren voor de sport. Sinds 1974 bestaat het merk Lotto, onderdeel van De Lotto, en tevens het merk wat bij uitstek zichtbaar is in de sport. Met name dankzij de afdracht van De Lotto aan NOC*NSF floreerde het Nederlandse sportklimaat de afgelopen vijf decennia. Ook draagt De Lotto al jarenlang bij aan 18 goede doelen op het gebied van cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. De steun van De Lotto vormt een stevige basis voor deze organisaties, waaronder de 76 sportbonden die aangesloten zijn bij NOC*NSF. Het zijn natuurlijk de top- en breedtesporters zelf die de Nederlandse sport krachtig op de kaart hebben gezet. En het is de tomeloze energie van de sport- en goede doelen organisaties en hun vele vrijwilligers die zich inzetten voor de sport, cultuurbehoud, volksgezondheid en maatschappij in Nederland.

In de jaren ’60, ’70, ’80, ’90 en ’00 hebben we veel mooie Olympische sportmomenten mogen beleven. Maar ook tijdens de afgelopen Olympische Spelen in Londen. We hebben een aantal hoogtepunten voor u op een rijtje gezet.

Bekijk de hoogtepunten


 
Content Server Image

Onze ambassadeur

Wie Lotto speelt maakt niet alleen kans op de Lotto Jackpot, maar steunt automatisch de Nederlandse top- en breedtesport.

Meer over onze sporters
Content Server Image
Akkoord

Wij maken gebruik van cookies om inzicht te krijgen in de vraag hoe men onze website bereikt en hoe de website wordt gebruikt. Bij het bezoeken van onze website, gaat u akkoord met dit gebruik. U accepteert bij gebruikmaking van onze site onze Privacy voorwaarden.