Lotto is er voor de sport

Lotto staat bekend als het kansspel waar veel geld mee te winnen is. En dat klopt. Maar dat De Lotto 50 jaar geleden werd opgericht door sporters voor sporters, is minder bekend.

De Lotto werd in het leven geroepen om geld bijeen te brengen voor de Nederlandse sport. Sinds haar oprichting is dat in totaal al bijna 1,4 miljard euro en daarmee is De Lotto van groot belang voor de Nederlandse samenleving. Nadat het prijzengeld is uitgekeerd staat De Lotto haar volledige resultaat af aan 18 goede doelen en de sport. Bijna driekwart hiervan gaat naar NOC*NSF. Geld dat over alle aangesloten sportbonden in Nederland verdeeld wordt en waarmee sportend Nederland de mogelijkheid krijgt om onbezorgd te kunnen blijven sporten. En ook al is het misschien niet direct zichtbaar, dankzij de bijdrage van De Lotto krijgt de sport in Nederland structuur. Met competitie-indelingen bijvoorbeeld. Of bij het organiseren van toernooien en grote sportevenementen door sportbonden. Ook ondersteunt Lotto de bonden bijvoorbeeld financieel met het opleiden van scheidsrechters en de coaching en begeleiding van aanstormend talent.

Belangrijke zaken die een grote invloed hebben op de manier waarop we in Nederland plezier beleven aan sport. Van jong tot oud, van amateur tot prof, heel Nederland profiteert van Lotto’s bijdrage.

Zo maakt men dus kans om met Lotto veel geld te winnen, en wint de sport altijd.

Bekijk hier de video en ervaar wat Lotto betekent voor de sport.

Lotto, dat is Win Win!

Nadat het prijzengeld is uitgekeerd staat De Lotto haar volledige resultaat af aan 18 goede doelen en de sport. Bijna driekwart hiervan gaat naar NOC*NSF. 

 

Lotto televisiecommercial

In deze Lotto commercial vertelt een wielrenner waarom hij Lotto speelt. Want met Lotto steun je niet alleen de sport. Je kunt er ook nog miljonair mee worden. Zo zien we dat een Lottomiljonair zijn eigen, dure volgauto met butler heeft tijdens het koersen. Zodat hij een lekker hapje en een drankje kan nuttigen als hij er even doorheen zit. Lotto dat is Win Win!

Lotto televisiecommercial

Lotto staat bekend als het kansspel waar veel geld mee te winnen is. Maar dat De Lotto 50 jaar geleden werd opgericht door sporters voor sporters, is minder bekend. Nadat het prijzengeld is uitgekeerd staat De Lotto namelijk bijna driekwart van haar resultaat af aan NOC*NSF. Geld dat over alle aangesloten sportboden in Nederland wordt verdeeld. Daarmee krijgt sportend Nederland de mogelijkheid onbezorgd te kunnen blijven sporten. Zo maakt men dus kans om met Lotto veel geld te winnen, en wint de sport altijd.Lotto. Dat is Win Win!

Wielershirt Nederlandse damesselectie

Lotto nieuwe shirtsponsor elite mannen en vrouwen wegwielrennen KNWU

Pieter van den Hoogenband reikt wielershirts uit aan Nederlandse damesselectie

Nieuwegein, 3 mei 2013 – Vanaf 1 mei is Lotto zichtbaar op het nationale tenue van de elite mannen en vrouwen wegwielrenners van de KNWU. De Nederlandse damesselectie, met o.a. Olympisch – en Wereldkampioen Marianne Vos, Nationaal kampioen Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk, Iris Slappendel en Anna van der Breggen werd vandaag vlak voor vertrek naar het trainingskamp in Italië door Pieter van den Hoogenband, Lotto ambassadeur, voorzien van het nieuwe nationale tenue.
Lees meer

De Lotto doneert ruim 43,8 miljoen euro aan NOC*NSF

De Lotto doneert ruim 43,8 miljoen euro aan NOC*NSF

Tilburg, 20 april 2013 - Afgelopen weekend ontving NOC*NSF voorzitter André Bolhuis een cheque ter waarde van 43,8 miljoen euro voor de Nederlandse sport. Algemeen Directeur van De Lotto, Joost Otterloo overhandigde de cheque samen met Pieter van den Hoogenband, drievoudig Olympisch zwemkampioen en ambassadeur van De Lotto. De bijdrage werd overhandigd tijdens de start van de Nationale Sportweek in Tilburg. Het bedrag van De Lotto is bedoeld voor zowel de topsport als de breedtesport en wordt verdeeld over de verschillende sportbonden.

Lees meer

Al 38 jaar gek op sport

De stichting Nationale Sporttotalisator, later De Lotto is 50 jaar geleden opgericht door de sport om geld te genereren voor de sport. Sinds 1974 bestaat het merk Lotto, onderdeel van De Lotto, en tevens het merk wat bij uitstek zichtbaar is in de sport. Met name dankzij de afdracht van De Lotto aan NOC*NSF floreerde het Nederlandse sportklimaat de afgelopen vijf decennia. Ook draagt De Lotto al jarenlang bij aan 18 goede doelen op het gebied van cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. De steun van De Lotto vormt een stevige basis voor deze organisaties, waaronder de 76 sportbonden die aangesloten zijn bij NOC*NSF. Het zijn natuurlijk de top- en breedtesporters zelf die de Nederlandse sport krachtig op de kaart hebben gezet. En het is de tomeloze energie van de sport- en goede doelen organisaties en hun vele vrijwilligers die zich inzetten voor de sport, cultuurbehoud, volksgezondheid en maatschappij in Nederland.

In de jaren ’60, ’70, ’80, ’90 en ’00 hebben we veel mooie Olympische sportmomenten mogen beleven. Maar ook tijdens de afgelopen Olympische Spelen in Londen. We hebben een aantal hoogtepunten voor u op een rijtje gezet.

Bekijk de hoogtepunten


 
Content Server Image

Al onze ambassadeurs

Wie Lotto speelt maakt niet alleen kans op de Lotto Jackpot, maar steunt automatisch de Nederlandse top- en breedtesport.

Meer over onze sporters
Akkoord

Wij maken gebruik van cookies om inzicht te krijgen in de vraag hoe men onze website bereikt en hoe de website wordt gebruikt. Bij het bezoeken van onze website, gaat u akkoord met dit gebruik. U accepteert bij gebruikmaking van onze site onze Privacy voorwaarden.